PUŠAČI MOGU MALO DA ODAHNU: Isprala katran iz pluća za samo 72 sata- Ovaj prirodni napitak je čak i doktore ostavio bez riječi (RECEPT)

Zdravlje

U ovome članku za vas imamo jedan veoma koristan i efikasan recept koji vam na neki način obnavlja vaša pluća, posebno ako ste pušač, jer su vam u tom slučaju pluća sigurno u lošem stanju.. Međutim, ovo je rješenje, posebno za one koji imaju velike probleme sa kašljem kojeg uzrokuje pušenje. I pušači i nepušači bi svakako trebali da piju ovaj, da ga nazovemo eliksir uz pomoću kojeg se veoma dobro uklanjaju toksini iz vaših pluća, a koji su se godinama, uslijed pušenja, skupljali na njima

Ova alternativna metoda će svakako pomoći kod oporavljanja vaših pluća, a ono što vam je potrebno za ovaj lijek, odnosno recept su sljedeći sastojci: 2 kašike kurkume, korijen đumbira, 400 grama luka, 400 grama šećera i jedan litar vode. Međutim, ako želite da vam ovaj lijek bude još i zdraviji, umjesto šećera bi bilo bolje da koristite med ili nek biljni sirup, ali ne onaj za kašalj, naravno. Priprema je jednostavna i ide na sljedeći način:

Treba da u vodu dodate šećer i da onda stavite sve na vatru i da pustite da sve prokuha. U međuvremenu ogulite luk, zatim isjeckajte sitno korijen đumbira, te oba sastojka dodajte u vodu koja je prokuhala. Kada ova smjesa nanovo dostigne vrenje, dodajte kurkumu, a nakon toga smanjite vatru i ostavite tako da krčka oko pet minuta, odnosno, potrebno je da se smjesa kuha sve dok se količina smjese ne prepolovi. Nakon toga sve procijedite i sipajte u staklenu teglu, koju ćete staviti u frižider. Ovu smjesu konzumirate svaki dan, po dvije velike kašike na prazan stomak, odmah ujutro, ali i dva sata nakon večere, odnosno pred spavanje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *